Firefly - Soundtrack
  Kategória: Cikkek

A Firefly egyik erõssége volt a hihetetlenül eltalált zene. Ha az ember elnézi a DVD kísérõfilmjeit, feltûnhet neki az a mély lelkesedés, amely Greg Edmonson, a zeneszerzõ részérõl sugárzott a sorozattal kapcsolatban. A teljesítménye alapján nem túlzás azt állítani, hogy Joss Whedon, valamint a fõszereplõk munkája mellé lehet sorolni fontosságban azt, amit a sorozathoz hozzátett.

A Fox hosszú ideig nem reagált a rajongói kérésekre, miszerint illene kiadni egy soundtrack-albumot - pedig a neten elég sok helyen hozzáférhetõek voltak az epizódokból kivágott zenei betétek. Ha valamire ennyire igény van, az elõbb-utóbb még a legfafejûbb döntéshozónak is feltûnhet, szóval nem sokkal a mozifilm bemutatása után kijött a Firefly zenéit tartalmazó cd.

25 számból áll a gyûjtemény, amin végre hiánytalanul és belebeszélés-mentesen találhatók a zenék, kiváló minõségben. Az Out of Gas futamai vagy a Message temetés-jelenete részemrõl önmagában megérik a lemez árát, mindössze két problémám akad vele:

Az egyik az, hogy a rövidebb részeket néhol egy sávba vonták össze - hangulatilag elég jól lettek passzintva, de nekem valamiért jobban tetszett volna, ha különálló darabok lennének. A másik, ennél sokkal nagyobb gondom az, hogy Jayne dala egy az egyben hiányzik a lemezrõl.

Ettõl függetlenül kötelezõ darab. És még fájóbbá teszi a tényt, hogy nem Greg dolgozhatott a mozifilm zenéjén. Ez az ember minden elismerést és lehetõséget megérdemelne...



Tracklista:
1. Firefly - Main Title
2. Big Bar Fight
3. Heart of Gold Montage
4. Whitefall / Book
5. Early Takes Serenity
6. The Funeral
7. River’s Perception / Saffron
8. Mal Fights Niska / Back Home
9. River Tricks Early
10. River Understands Simon
11. Leaving / Caper / Spaceball
12. River’s Afraid / Niska / Torture
13. In My Bunk / Jayne’s Statue / Boom
14. Inara’s Suite
15. Out Of Gas / Empty Derelict
16. Book’s Hair / Ready For Battle
17. Tears / River’s Eyes
18. Cows / New Dress / My Crew
19. Boarding The Serenity / Derelict
20. Burgess Kills / Captain & Ship
21. Saved / Isn’t Home? / Reavers
22. Reavers Chase Serenity
23. River’s Dance
24. Inside The Tam House
25. Dying Ship / Naked Mal)

» Attila


[Címlap] [Sorozat] [Epizódok] [Szereplők] [Cikkek] [Képtár] [Linkek]
[Készítők]

© firefly.hu